2 februari 2022

SPAC-fusie Azerion

Na een aankondiging in december 2021 krijgt het game- en advertentiebedrijf Azerion vandaag na een fusie met de SPAC EFIC1 een notering op Beursplein 5. De Amsterdamse uitbater van ruim 16.000 onlinegames en de SPAC, gaan daarmee behoorlijk tegen het marktsentiment in. Waar WeTransfer in dezelfde periode op het laatste moment zijn beursgang afblaast, zet Azerion gewoon door.

Niet iedere EFIC1 belegger gelooft in de plannen. Van de ruim € 400 miljoen die in de SPAC zit, blijft bij de beursgang € 93 miljoen – en na aftrek van de kosten slechts € 56 miljoen – over voor Azerion. Dat bedrag wil het spelletjesbedrijf gebruiken voor  overnames. De oprichters van Azerion zijn ondanks de lagere opbrengst blij met de beursgang. Die zorgt namelijk voor een grotere zichtbaarheid van Azerion. Hetzelfde geldt voor de oprichters van de EFIC1, die met de fusie tientallen miljoenen verdienen.

Wat dit zegt over het fenomeen SPAC is onduidelijk. Weliswaar is dit de eerste SPAC-fusie en beursgang volgend op de rage in 2021, maar tegelijkertijd roept het terugkomen op het doel om een fintechbedrijf over te nemen en het afhaken van driekwart van de oorspronkelijke EFIC 1 investeerders wel wat vragen op.